Zorg voor slaap
Beter slapen kun je leren 

Mijn missie? Nederland beter laten slapen!

Dr. Merijn van de Laar, slaapwetenschapper

Auteur van het boek "Slapen als een oermens". 

Samengewerkt met de Hersenstichting aan de 'Slaapcheck'. Bekend van het SBS6 tv-programma "Bizarre slapers, de Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn, Kennispartner van Beter bed en gast bij het NPO tv programma “Op1” en "De slapelozen".

Goed slapen, waarom zou je?

We slapen een groot deel van ons leven en dat is niet voor niets. Tijdens onze slaap vinden belangrijke herstelprocessen plaats. Zo wordt tijdens de slaap spiergroei gestimuleerd en wordt ons afweersysteem versterkt. Daarnaast is slaap belangrijk voor je stemming en het denkvermogen. Je goed kunnen concentreren, onthouden van informatie en gebeurtenissen en je creativiteit wordt allemaal versterkt tijdens de slaap. Als het mis gaat met slapen, heeft dat vaak gevolgen voor je werk- en privé leven en kan je energie en stemming er erg onder gaan lijden. 

Geef slaap de juiste aandacht

Als gepromoveerd slaapwetenschapper met een achtergrond als GZ-psycholoog en gedragstherapeut en docent aan de huisartsopleiding kwam ik erachter dat mensen met slaapproblemen vaak niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Het gevolg is dat ze op lange wachtlijsten staan en dat er in de tussentijd een toename is van klachten met vaak stemmingsproblemen, angstproblemen en uitval op het werk tot gevolg. Daarom is het zo belangrijk om slaapproblemen al in een vroeg stadium te kunnen signaleren. Er is namelijk vaak meer aan te doen dan je zou denken.

Leer beter slapen

De missie van "Zorg voor slaap" is beter slapen voor iedereen. Centrale activiteiten zijn: voorlichting geven over slaap, preventie van slaapproblemen binnen bedrijven en coaching van zorgverleners bij de behandeling van slaapproblemen. Hierbij wordt uitgegaan van de laatste wetenschappelijke inzichten rondom de slaap en evidence based behandelingen en technieken om slaap te kunnen verbeteren. 

ZORG VOOR SLAAP IN DE MEDIA

Nieuws


Terug naar overzicht

13-03-2023

ONTWIKKELING SLAAPCHECK ISM HERSENSTICHTING

Link naar de slaapcheckTerug naar overzicht


ACTIVITEITENAGENDA 

Activiteitenagenda

Er zijn momenteel geen berichten.SLAAPBLOG

2022-05-27

De waakzame slaap

Al vaker schreef ik over de belangrijke balans tussen onze herstellende slaap en het ‘s nachts waakzaam moeten blijven als overlevingsmechanisme. [Meer weten…]

Admin - 12:34:19 | Een opmerking toevoegen

2022-05-26

De evolutionaire functie van het ‘s nachts wakker worden

Gedurende de evolutie heeft de mens een balans moeten vinden tussen herstel en overleving. [Meer weten…]

Admin - 20:56:03 | Een opmerking toevoegen